Arvika i hjärtat av Värmland

Funderar du på att åka till Arvika? Arvika ligger i Värmland och är en stad som har mycket att erbjuda. Det finns sevärdheter så väl som aktiviteter att göra här. Det går även att vara i denna stad bara för att njuta av lugnet och kanske lite semester.

I Arvika så hittar du bland annat Sveriges innersta hamn. Det finns även ett naturreservat som heter Glasskogen. Gillar du kultur? Då finns det flera museer att besöka så väl som att du kan besöka stadens kyrkor. Arvika bjuder även på äventyr av olika slag, som till exempel vit älgsafari. Du kan även roa dig med att paddla kanot, eller gå på en höghöjdsbana. Vill du se mer av staden så ska du gå en stadsvandring eller åka med på sightseeingtåget Färdinand.

Se mer av Värmland och Arvika

Då Arvika ligger i hjärtat av Värmland, så varför inte passa på att även se mer av landskapet i sig? Värmland har mycket att erbjuda. Väljer du att stanna kvar i Arvika så går ju det också bra. Du kan besöka konsthallar så väl som ateljéer. Eller så kan du shoppa om det är mer din grej. Det finns många bra butiker för det ändamålet. Missa inte att köpa den berömda Taserudsstaken som är en symbol för staden. Det finns en enorm modell av en sådan stake om du beger dig till rastplatsen Gate. Denna Taserudsstake är hela 8 meter hög! Om du gillar att vara i naturen så är även det perfekt att göra från Arvika. Det finns en massa djur och natur, bara runt hörnet så att säga. Det finns även 365 sjöar, att bada i, fiska i, åka båt i och så vidare.